Erhvervslejeret

Når du skal leje en bolig, sikrer du dig bedst ved at være godt forberedt, før du skriver under på lejekontrakten.

Når en lejekontrakt udarbejdes, skal den først og fremmest følge gældende lejelovgivning, men også tilgodese både lejers og udlejers behov. Det er derfor vigtigt, at både lejer og udlejer har kendskab til de rettigheder og forpligtelser, som dels følger af den ufravigelige lejelovgivning og som dels kan aftales mellem udlejer og lejer.

I lejekontrakten vil der normalt være angivet oplysninger om, i hvilken stand boligen overtages og i hvilke stand boligen skal afleveres ved fraflytning – her skal du som lejer være opmærksom på, hvad disse krav egentligt indebærer – og om disse krav er rimelige, før du skriver under. Dette punkt giver ofte anledning til tvister – ligesom spørgsmålet omkring lejeforhøjelse. Det kan derfor være en god investering at have en advokat med på råd, inden du skriver under på lejekontrakten.

Hos Therkildsen Advokater har vi stor erfaring med udarbejdelse og forhandling af lejekontrakter, ligesom vi ofte yder bistand ved tvister i forbindelse med f.eks. lejeforhøjelse. En boligadvokat kan dig hjælpe med:

  • Gennemgang og udarbejdelse af lejekontrakter
  • Korrekt advisering om lejeforhøjelse
  • Fraflytningsopgørelse
  • Tvister ved privat (f.eks. ved lejeforhøjelse om lejemålets stand mv.)

Står du for at skulle indgå aftale om et lejemål enten som lejer eller udlejer, så kontakt os for at få hjælp til indgåelsen heraf. Vi giver dig sikkerhed for en tryg lejeaftale for begge parter.

KONTAKT OS

KONTAKT

Therkildsen Advokater A/S
Kildebakken 1
2860 Søborg
CVR. 28841957

(+45) 39 57 00 00
sikkermail@thadv.dk